19u: Improvisatieshow

12001061_960613130663259_3064794834759625217_o

21u: Optreden Dries

12243100_906859376047380_4284077440201125145_n
0 PERSONEN
Komen al!
0 PERSONEN
Doen al mee!
Registreren

Programma van die dag

Er zullen 3 hoofdblokken zijn.

Voormiddag/Namiddag/Avond

We starten steeds met een lezing van Michael Niclaus & je kan daarna kiezen voor één van de twee workshops (Durf te vragen sessie of droombord)

Voormiddag:

10u00 – 10u45  Lezing
11u00 – 12u30  Workshop: Durf te vragen sessie of droombord

PAUZE & MIDDAGETEN

Namiddag:

13u30 – 14u15  Lezing
14u30 – 16u00  Workshop: Durf te vragen sessie of droombord

Avond:

16u-18u: Netwerkmogelijkheid
18u00 – 18u45  Lezing
19u00 – 20u30  Improvisatie theater
21u00 – 22u00  Optreden

Wanneer kom jij (gelieve hieronder aan te kruisen)

 Voormiddag Namiddag Avond

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

De nationale alcoholvrije dag is is een event gecreëerd en georganiseerd door de VZW van DE BESTE BESLISSING. Het doel van de VZW is mensen nuchter een leuke tijd te laten ervaren. Vaak gaan gezelligheid, fun en sociaal zijn echter gepaard met alcohol. Dit evenement zal je nog maar eens laten zien dat dit niet het geval hoeft te zijn! Op 21 apri kan je tal van workshops bijwonen, veel mensen leren kennen en genieten van overheerlijke hapjes, thee en smoothies.

Locatie: MaalteBruggeKasteel, kortrijksesteenweg 1023, 9000 Gent

Vision Board

Deze workshop zal gegeven worden door Emily Conde

In deze sessie zullen we een vision board maken. Uit honderden magazines, met kleurpotloden, stiften, gaan we onze toekomst uittekenen.
Deze opdracht is gebaseerd op één van de vele opdrachten uit het boek van de ‘The artist ‘s way’

TheeDegustatie

Deze workshop zal gegeven worden door David Claeys

Thee bestaat al duizenden jaren en toch heb ik het zelf pas in 2013 ontdekt. Hoe kan dit?
Eerst en vooral omdat we in België geen ‘thee cultuur’ kennen.
We hebben hier meer een alcoholcultuur. Als je aan mensen zegt dat je geen alcohol drinkt, bekijken ze je een beetje raar. Als je daarboven nog eens zegt dat je graag thee drinkt, dan verstaan ze het al helemaal niet meer.

Toen ik vertelde dat ik voor mijn 30ste verjaardag een ‘thee-Feest’ heb gegeven, kregen ze de slappe lach. Ook al was het echt de max, mijn feestje … We worden opgevoed door onze ouders, familie maar ook door televisie, waarbij alcohol als ‘hét genotsdrankje’ wordt gepromoot.
We zien daar reclame over bier, Vodka, Jupiler die de voetbal sponsort, en zoveel meer … Over thee heb ik echter nog nooit echte reclame gezien.

We worden geïndoctrineerd, gebrainwasht door die zwarte doos, en we geloven zowat alles wat die zegt. We groeien letterlijk op met televisie, we leren daar ook zoveel van.
Jongeren leren door te kijken naar wat volwassenen doen, niet door te luisteren …

We hebben dus geen thee cultuur en dat is zo jammer. Ik wil daar graag verandering in brengen. Ik ben sinds 2013 met thee bezig en heb al honderden verschillende thee’s gedronken. De een smaakt al beter dan de andere.
In België kennen we thee uit de theezakjes, maar zoals velen niet weten is dit gewoon ‘dust’ (stof, gruis) en eigenlijk het afval van de theebladeren. Sinds 2015 heb ik losse thee leren kennen en ik drink nu dagelijks thee.

Ik neem zelfs mijn eigen thee mee naar feestjes, omdat gewoon echt NIEMAND dit in huis heeft … Mensen vinden dit soms asociaal of vinden dit raar, maar het is ok.
Als alternatief bieden mensen mij frisdrank aan, maar dat is niet echt aan mij besteed. Hoe jammer is het niet dat er in België zo weinig opties zijn om losse thee te drinken.

Cafe’s, bistro’s, tearooms, zelden drink ik ergens een goed gezette en of lekkere thee. Gelukkig dat er wat koffiebars bestaan in Antwerpen, Leuven, Mechelen, Gent die zich over mensen als mij wat ontfermen …
Daar ben ik blij en dankbaar om.

We zijn zo onwetend over alcohol, thee, en nog zoveel meer.
Wist je trouwens dat thee de tweede meest gedronken drank ter wereld is? Nummer 1 is trouwens geen alcohol…maar water J.

Met dit artikel wil ik horecazaken aanzetten om deze losse thee ook te leren kennen. Het is een fantastisch product, met zoveel verhalen er rond. Er bestaat zelf PU ERH-thee waarbij je voor 1 kg 800.000 euro moet neerleggen.
Met fascinatie kijk ik naar dit product die mij inspireert. Als ik thee drink, proef ik de liefdevolle arbeid van de mensen. Het leven ervaren, thee ervaren, dat zou iedere persoon eens moeten doen.

Voor wie thee wil leren kennen worden er thee-initiatieven georganiseerd … Ervaar het leven, geef Thee een kans.

Durf Te Vragen

Deze workshop zal gegeven worden door

Durftevragen stelt iedereen die het ECHT WIL in staat om vragen op te lossen en om ideeën, dromen en ambities waar te maken.

Dit doen we door kennis, ideeën en diensten te delen en netwerken met elkaar te verbinden.

We ervaren dagelijks dat dit ‘sociaal kapitaal’ sterk genoeg is om ook jouw droom een impuls te geven, als je vraagt om wat je écht wilt. Je snapt het wel… wij geloven inmiddels dat bijna alles wat je echt wilt ook echt kan lukken.

Niet vanzelf, door het heel hard te hopen, maar wel door heel slim gebruik te maken van alle mogelijkheden die we tot onze beschikking hebben…

KOM NAAR DIT EVENEMENT!

  • 00 days
  • 00 hours
  • 00 minutes
  • 00 seconds
0 PERSONEN
Komen al!