0

Maak kennis met Sylva

Paar maanden geleden heb ik Sylva leren kennen. Ze wou iets doen aan haar alcoholgebruik. De eerste keer dat ik ze hoorde was via de telefoon. Ik hoorde een spontane vrouw en aangezien ik zelf van Gent ben voelde ik al een ‘wijze’ klik.

Ook haar dochter had ik aan de lijn. “Let op”: zei haar dochter, mijn ma is een ‘specialeke’. Als mensen mij zo zaken vertellen ben ik altijd extra benieuwd. Ik krijg als coach véél mensen over de vloer en de gemiddelde leeftijd is rond de 40 à 50 jaar.

Sylva is net een tikkeltje ouder, 70 staat er op haar teller en het eerste gesprek ging vooral over haar verleden. Hoe ouder we worden hoe meer ‘bagage’ we meedragen. Om dat verleden een plaats te geven is er moed nodig en openheid. Als we het verleden ‘geen plaats’ geven kan dit voor onderliggende sluimerende frustraties zorgen en dat was bij Sylva niet anders. Echter, Sylva was er klaar voor.

Haar man was een 20 tal jaar geleden plots gestorven en dat aanvaarden, dat verwerkingsproces was nog niet echt begonnen. In het eerste gesprek praatten we over vele zaken uit het verleden. Als mensen bij mij weggaan krijgen ze opdracht om soms zaken op te schrijven en langzaam begint ze de zaken een plaats te geven. Heel mooi om te zien. In de komende afspraken; weken merk ik dat Sylva heel goed bezig en ze besluit de alcohol ook definitief achter haar te laten.

In de gesprekken komen er ook andere zaken naar voor. Naast het verleden een plaats geven is het soms belangrijk om te onderzoeken wat de verlangens zijn van mensen. Op professioneel, relationeel of spiritueel vlak. Op die manier komen we op een onderliggend verlangen.

Sylva is op zoek naar connectie, verbinding, humor, en nog zoveel meer. De corona heeft voor veel eenzaamheid gezorgd. Wat ons mens ‘maakt’, namelijk verbinding met andere mensen, was even volledig weg. Die kernbehoefte afgesneden …

Maar Sylva staat open … Open voor een nieuw avontuur, een nieuw hoofdstuk , een nieuwe vriendschappelijke of emotionele verbinding.

Sylva is straight to the point, staat positief in het leven en ze is rechtuit. Met Sylva weet je, waar je staat. Ze komt op 17 juli ook naar de lezing van mijn 10 jaar nuchter. Dus als je ze eens wilt zien, moet je die namiddag ook maar komen ;).

Leave a Reply